Знаете ли колко децибела е шумът на излитащ самолет? Около 120 децибела. А знаете ли колко е децибела са замерени на едно от последните състезания по кар аудио в България? 161 децибела. Ако искате да видите и да чуете как изглежда и звучи автомобил, чиято аудио система може да възпроизведе такъв звук, планирайте уикенд в Родопите и по - конкретно близо до Рожен. В събота и неделя на прочутите Роженски поляни ще се съберат кар аудио маниаци от цяла България, за да демострират възможностите на "авто- радио касетофоните си". 

Над 40 автомобила ще бъдат паркирани на поляните, а състезанието ще се проведе в два етапа. Първият - SPL състезанието започва в събота от 16 часа. Измерването ще бъде на хеви метал парче, при работещ двигател с микрофон на шофьорската седалка. Децибелите ще бъдат измерени на отворени и затворени врати на автомобила. 

Вторият етап ще бъде в неделя, като участникът ще има право на три замервания в различни позиции. 

Самите автомобили , които са оборудвани с тонове тонколони и системи, също представляват доста любопитна гледка. Някои от тях изобщо не могат да се движат, заради тежестта на системите и затова ще бъдат докарани с платформи. 

Организаторите от Car audio. bg планират мощно парти в събота вечерта. 

И тихо, да не чуе Валери Симеонов!