Арестуваният за кражба на 20 хиляди лева мъж в Пловдив е Иван Дюлгярски с прякор Ванко Пича от Хисаря. Както съобщихме, на 27 декември 20-годишен шофьор на товарна кола сигнализирал в Трето РУ, че в търговска база на ул. „Брезовско шосе“ в Пловдив от управлявания от него товарен автомобил „Мерцедес“ била задигната чантичка с около 20 000 лева.

Пловдивските ченгета установили, че посегателството е дело на 53-годишния Иван Дюлгярски от Хисаря. Ванко Пича е емблематична фигура от ъгдърграунда в курортния град. Той е известен с това, че никога не е работил, прехраната си изкарва с кражби и далавери, пише Блиц. Ванко Пича е криминално проявен и осъждан за подобни престъпления, лежал е в затвора.

Той е бил арестуван първоначално за 24-часова полицейска мярка за неотклонение, след това са му били наложени 72 часа арест. Днес съдът в Пловдив е остави за постоянно зад решетките Ванко Пича. Местни хора съобщиха, че Дюлгярски, след три неуспешни брака в Хисаря, вече живеел в Пловдив с нова приятелка.

Арестуваха 53-годишен мъж, задигнал 20 бона от микробус в ПловдивКражбата на Брезовско шосе бе извършена на 27 декември