Десетки малчугани днес от детска градина „Малкият принц“ се включиха в благотворителната кампания „Весели очички“.  В детското заведение се извършиха безплатни профилактични прегледи на децата от 3-а и 3-б подготвителни групи. Инициативата се провежда съвместно от Община Пловдив и Лайънс клубове – „Лайънс клуб Пловдив“, „Лайънс клуб Евридика“ и „Лайънс клуб Пловдив – Филипополис“.

Специалисти от Центъра за рехабилитация на слепи посетиха детската градината и направиха на място безплатно профилактично безконтактно изследване на зрението на децата. Изследването се реализира със специализиран за деца портативен апарат Mobile Vision Screener Plusoptix S12C, който чрез звук и картина привлича вниманието на детето, очите му се улавят в бял правоъгълник и могат да се анализират.

По този начин се проверява рефлексът на роговицата и нередности свързани с нея, извършва се изследване за късогледство и далекогледство, астигматизъм и се срав няват размерите на зеницата на двете очи (анизокория). Камерата извършва автоматично изследването.