До 200 метра е намалена видимостта в участъка на АМ „Тракия“ в Пловдивска област, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Намалена е видимостта също по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Пазарджик.

„Водачите трябва да бъдат внимателни, въпреки че мъглата започна да се вдига“, каза дежурният пред Фокус.

Пътните настилки на територията на областта са предимно мокри, но нормално проходими. Повишена опасност от свличане на земна и скална маса има по пътищата в планинските райони, особено по направленията Бачково-Нареченски бани, Кричим-Стамболийски и Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец.

Проходът Троян-Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. Към този час трафикът на територията на областта е интензивен. По-засилено автомобилно движение се отчита по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата ПловдивКарлово, Пловдив-Асеновград и Пловдив-Пазарджик. До 2 февруари остава забранено и преминаването на тежкотоварни моторни превозни средства над 12 тона по пътя Поповица-Болярци. Обходният маршрут е по път Поповица-Садово-Кочево-Болярци. Забранено е движението на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани.