Ловците от Труд също недоволстват от централата за биогаз край пловдивското село. След като от месеци жителите му протестират срещу съоръжението, което според тях замърсяват въздуха и природата в околността, сега и ловната дружинка се включи в техния протест. С писмо до медиите ловците от Труд заявяват, че „дивечът в близост до централата за преработка на биомаса в село Труд вече липсва”.

„Ловната зона „Тънкия път” и полето край рибарниците са залети обилно с тъмна на цвят и приличаща на катран каша, която мирише  на фекалии. Това възпрепятства работата на кучетата и обхода на терена”, пише в информацията. Според тях работата на централата е довела до изчезването на дивеча. Именно заради това смятат да сезират Съюза на ловците и риболовците в България.

Ловците заявяват, че теренът край селото винаги е бил благодатен за птичи лов. Тази година обаче няма популация на яребици, както и зайци. Според дружината именно острите миризми и заблатените с кашата ниви са причина за това.

„Ферметационен продукт, инфилтрат или както там го наричат за по красиво, за нас нивите са превърнати във фекално блато и това изобщо не е нормално”, казват ловците, цитирани в писмото. Те подкрепят протестите на хората от село Труд, които вече пет пъти изразиха публично своето недоволство от работата на централата.

В писмото се посочва, че населението на Труд ще продължи да протестира.