Първо вътрешно отделение към „МБАЛ - Асеновград“ ще получи от КЦМ 2000 АД и „Лъки Инвест“ АД ултразвуков апарат, модел Vivid T8 Pro.  Дарението ще бъде направено тази сряда.

Едно от основните предимства на новия ехокардиограф е оценката на скоростта и времето на движение на тъканта във всяка точка и по всяко време на сърдечния цикъл и изключително високото качество на визуализация.

Той притежава 21.5” LCD монитор, 8,4” цветен тъчскрийн, трето поколение тъканно хармонично изобразяване. Ултразвуковият апарат Vivid T8 Pro е произведен от General Electric Healthcare, световен лидер в производството на медицински продукти и цялостни решения за здравеопазването. Дарението е на стойност 57 000 лв. Апаратурата, с която до момента работи отделението е произведена през 1999 година и е морално остаряла. С новата техника специалистите на „МБАЛ - Асеновград“ ще могат да извършват обстойни специализирани и профилактични прегледи не само на своите съграждани, но и на работещите в КЦМ 2000 Груп и „Лъки Инвест“ и техните семейства.