39-годишен мъж е привлечен като обвиняем за кражба след активно разследване на полицаи от Първомай.  На 9 януари униформените започнали работа по сигнал за отнета специализирана апаратура, телевизор и инструменти на обща стойност около 1000 лева от автосервизна база в града.

Установено е, че кражбата е дело на 39-годишен местен жител с криминални регистрации и присъди за кражби и притежание на наркотици.  

Спрямо мъжа е взета 24-часова мярка за неотклонение. Част от откраднатите вещи били намерени в заложна къща в областния град, от където са иззети.

С постановление на районната прокуратура на извършителя е повдигнато обвинение. Работата по цялостното документиране на случая продължава разследващ полицай.

Междувременно за броени часове полицията в Карлово разкри и други автори на взломна кражба. Около 10.30 часа вчера в районното управление постъпил сигнал за разбит вендинг автомат на бул. „Ген. Карцов“, от който липсвали пакетирани храни и напитки.

Още същия ден в полицейския арест били отведени двама 20-годишни местни жители. Срещу тях е образувано бързо производство.