Лек автомобил „Фолксваген Голф“ падна в коритото на Стара река в участъка между Пещера и Батак. За щастие, водачката на автомобила се е отървала напълно невредима.

Жената катастрофирала на пътя от Пещера за родното си място, след като на един от завоите изгубила контрол над волана. Колата първо навлязла в насрещното, после скочила в коритото на реката. Купето било разбито.

Първоначално сигнализирала на 112, че е заклещена и не може да се измъкне. Обаждания на спешния номер направили и хора от случайно преминаващи автомобили. На място веднага били изпратени аварийно-спасителен екип, линейка и полиция. Служителите обаче били приятно изненадани, когато при пристигането видели, че шофьорката се е спасила и е излязла жива и здрава от коритото на реката. Нямала дори драскотина, само била много изплашена, съобщава dariknews.bg.

По случая не е образувано досъдебно производство. Катастрофиралата е правоспособна, не е била под въздействие на алкохол или наркотици. Била е сама в колата, няма други участници в инцидента, нито нанесени щети, освен тези на автомобила.

Снимка от dariknews.bg