Извънредна сесия на община „Родопи” заради скандала с хотела на д-р Невен Енчев ще се състои утре. Тя бе инициирана от съветниците от ФОРОР след редицата репортажи на TrafficNews.bg и Господари на ефира. На Пламен Спасов ще бъдат зададени редица въпроси.  Общинските съветници ще искат да се изнесат документи и други материали, от които да е видно какво е накарало кмета на „Родопи” и кмета на село Белащица да разрешат подобно работно време, защо се работи в полза на един единствен човек и защо се нарушава нормалния живот и гражданските права на останалите живущи.

Ако кметът на общината не намери отговори на въпросите ни, съветниците от ФОРОР ще поискат неговата оставка.Във Фейсбук пъ тръгна онлайн петиция за оставката на Пламен Спасов.

В същото време читатели на TrafficNews.bg. ни изпратиха снимки, на които ясно се вижда, че строителните дейности край комплекса „Алехмиста” продължават. Въпреки скандалите, работници продължават да вдигат основата на масивния строеж. Припомняме, че за там има издадено разрешително за укрепване на изкоп, след като от Община „Родопи” прекратиха инвестиционното намерение за хотел на д-р Енчев. Той обаче е входирал ново – за фабрика за сапун с прилежаща хотелска част.

Припомняме, че началникът на първо районно управление е изпратил становище за преразглеждане на удълженото работно време на резиденция "Алхимика". Повече от година жители на Белащица се оплакват от непрестанен шум, фойерверки след полунощ, силна музика и нарушаване на нощната тишина от гостите на комплекса. След серия жалби и публикации в TrafficNews.bg, скандалът стигна и до национален ефир, а възмущението на местните жители стана тема на предаването "Господари на ефира".

Разрешителното за удължено работно време е издадено от кмета на Община "Родопи" Пламен Спасов, след положителни становища на Началника на Първо районно управление в Пловдив Петър Тодоров и кмета на селото Цветанка Читакова. То е до 04.00 часа сутринта.

"Чуваме дори, че д-р Енчев ще си построи каквото е решил, защото зад него стоят премиерът Борисов, кметът на „Родопи” и главният архитект Атанас Недевски, който издава разрешителните за строежите, а проектант е именно неговия син", разказа една от живущите в селото.

Проблемите на хората там продължават с пълна сила. Боклуците отново препълниха контейнерите, а наскоро и фекални води потекоха по улиците на селото.

Фекални реки заляха Белащица, край резиденцията на д-р Енчев замириса ТУК

Още за скандалите с боклука ТУК

Сблъсъкът за строителството на новата резиденция на д-р Енчев ТУК

Първите стъпки на д-р Енчев във фермерството ТУК