Ралица Сатанска е новият заместник-председател на ОбС-Раковски. Решението бе взето с пълно единодушие по време на последната сесия на градския парламент. Причината за рокадата е голямата ангажираност на предшественичката на Сатанска, на която предстои да излезе в отпуск по майчинство. 

Случвало се е много пъти да се разделим със съветници, но причините не са свързани с работата. Повод те да се откажат доброволно е, че израстват професионално и заемат длъжности, които са несъвместими с работата в Общинския съвет, коментира пред наш репортер председателят Лесов. 

По време на сесията по-рано тази седмица съветниците приеха бюджета на общината за 2019 година. Те опълномощиха кмета на общината Павел Гуджеров да подготви необходимите документи за получаване на авансово плащане по договор с Държавен фонд "Земеделие". Той касае реконструкция на улиците "Васил Петлешков", "Котел", "Стефан Стамболов" и "Димчо Дебелянов". 

В края на сесията Гуджеров сподели и добри новини около проектите за подмяна на водопроводната мрежа в селата на територията на общината. Подмяната на водопровода в Момино село вече е факт, като предстои да бъде осигурено финансиране и за село Чалъкови. 

Гуджеров коментира и търговете с общински имоти, които бяха гласувани в края на миналата година. 

"Използвам присъствието на медия, за да кажа, че Раковски предлага доста атрактивни имоти, така че - заповядайте", пошегува се той.

Съветниците гласуваха и отпускане на еднократни помощи в полза на няколко местни жители, изпаднали в нужда.

Кои бяха акцентите по време на сесията и какво още разкри кметът Гуджеров за водния проект - вижте във ВИДЕОТО на Деница Лещева: