Уважаеми жители на община „Марица“, приятели, съмишленици,

На днешния ден нека отворим сърцата си и да посрещнем заедно 30-годишния юбилей на община „Марица“.

Гордеем се с 30-ата годишнина на селищната ни система и съзнаваме, че всичко тук е създадено с усилията и на предишните поколения.

25 март – Благовещение, е денят, в който са вплетени историята, възрожденските ценности, трудолюбието и предприемчивия дух на жителите на община „Марица“.

Искам да изкажа признателност и уважение към всички Вас, които с труда и усилията си, правите от „Марица“ красива и просперираща българска община, с развита икономика, утвърдени традиции – пазители на българския дух, модерна визия и европейски инвестиции – гаранция за достойно бъдеще.

Като кмет на община „Марица“ и неин жител, днес, в средата на втория си мандат, имам смелостта, увереността и доблестта да се изправя пред Вас и да Ви погледна в очите, със самочувствието за добре свършена работа, но и със съзнанието за всички неща, които предстои да се променят занапред.

Благодаря за доверието, търпението и подкрепата, с които заедно отстояваме интересите на нашата община и преодоляваме всички предизвикателства.

Нека, както и досега, с достойнство и мъдрост, да работим за авторитета на община „Марица“, така че да я превърнем във все по-желано, гостоприемно и приятно място за живот, не само за нас, но и за нашите деца.

Нека в празничния ден да бъдем заедно, както през всички тези години, да споделяме делници и празници, щастливи и трудни моменти.

Да продължим да се борим за по-добро и модерно бъдеще на община „Марица“.

Човек е голям толкова, колкото големи са мечтите му. В моите мечти „Марица“ е красива и уредена община, с много зеленина, щастливи и усмихнати хора.

Сърдечно ви поздравявам по повод 30-годишния юбилей на община „Марица“!

Желая на всички здраве, късмет и благополучие!

Честит празник! Честит юбилей!

Димитър Иванов, кмет на община "Марица"