В карловското село Столетово ще има извънредни кметски избори, след като настоящият кмет Тодор Иванов напусна поста си.  Кметът е подал молба за напускане и тази молба е придвижена до Общинската избирателна комисия, за да прекрати мандата му. Младият кмет Тодор Иванов не се е явявал на работа от месец януари, когато е бил в отпуск, а след изтичането му също не се е появил на работното си място. Мобилният му телефон е изключен.

„В края на месец март Общинският съвет в Карлово ще определи временно изпълняващ длъжността и ще изпрати решението на ОИК до президента, който трябва да насрочи в двумесечен срок извънредни кметски избори в селото”, коментира кмета на Общината Емил Кабаиванов пред Фокус. Със заповед на кмета на общината техническият секретар на кметството в Столетово ще изпълнява временно длъжността кмет на селото.

„Мотивите са лични, така е преценил, но ще кажа, че с управление трябва да се занимават зрели и мъдри хора. И който не е убеден, че може да управлява, да не се занимава с тази работа. Управлението на публична институция, каквато е кметството и общината, изисква 24-часова и седемдневна отдаденост. Нека това да е като обица на ухото на всеки, който иска да се кандидатира. Управлението е бягане на дълги разстояния с препятствия”, добави още д-р Емил Кабаиванов.