Разследването за смъртта на 16-годишния Кристиян Младенов край родопското село Триград продължава.

Две седмици десетки доброволци, полицаи и близки издирваха момчето, което избяга, след като блъсна група туристи на 9 юли. За съжаление Кристиян бе открит мъртъв в подножието на една от скалите на Триградското ждрело, която е с височина повече от 120 м. 

Мястото, на което бе открит трупът е на около 500 метра от последния хотел в Триград и на около стотина от изхода на пещерата "Дяволското гърло". Наложи се алпинисти да вадят тялото, а в Триград бе обявен траур.

Оказва се, че има записи от камера, която е заснела последните минути от живота на момчето, съобщи смолянският в. "Отзвук".

„Очаква се да стане съдебно-медицинската експертиза, след което ще бъде назначена съдебно-психиатрична послесмъртна експертиза“, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян.

Вещите лица ще трябва да изследват поведението на Кристиян преди смъртта му. 

Трагедията се разигра през нощта срещу 9 юли. Излизайки от завой, автомобилът се врязва в пешеходци. Момчето в паника слиза от колата и тръгва към гората. По пътя изхвърля телефона си. За щастие няма убити при катастрофата, но Кристиян така и не разбира за това. Две седмици по-късно тялото на момчето беше открито на около стотина метра от изхода на „Дяволското гърло” и на 500 метра от последния хотел в Триград.

Още по темата може да проследите ТУК