Чисто нов централен площад ще бъде изграден в Ново село. Центърът обаче няма да се намира до кметството, както първоначално бе съобщено, а до читалището. Причината за това са разногласия между община, съветници и кметът на селото, коментира Георги Мараджиев. За изграждане на модерен център са заделени общо 100 000 лв. от общинския бюджет.

Преди да бъде изграден центърът, е необходим основен ремонт на читалището.  На първо време ще бъде обновена фасадата, а догодина ще се пристъпи и към цялостен ремонт, каза още градоначалникът. Пред сградата ще бъдат обособени алеи за почивка, детска площадка и съоръжения за игри. Ще бъде изграден и терен, предназначен за веселия на открито. 

Припомняме, че теренът до кметството на Ново село, който трябваще да бъде преустроен в площад, бе продаден на частни лица преди години. За всеки от двата парцела частниците поискали по 15 000 лв. Покупката обаче няма да бъде осъществена, станя ясно преди дни. На продажбата са се противопоставили кметът на селото Тодор Атанасов и общинският съветник Атанас Ненков. Въпреки несъгласията, кметът на общината бе категоричен, че центърът на селото ще бъде изграден.