В навечерието на коледните и новогодишни празници Гражданско сдружение „За теснолинейката” отправи покана за всички малки и големи любители на нетрадиционните пътувания да се потопят в магията на Малкото влакче, което пъпли през три планини, две котловини, шест реки, седем градчета, множество села, тунели и мостове. Така организаторите на събитието и всички пътници в теснолинейката заедно ще изпратят 2018 година по една от най-романтичните и красиви жп линии в България и света. 

Празничното приключение ще започне на 22 декември, а традиционното място за старта е гара Септември. Композицията ще потегли в 08:45 ч. и ще продължи през целия ден, а маршрутът на влак „Родопи” ще продължи до крайната гара Добринище, след което се връща обратно. По време на пътуването пътниците ще могат да се срещнат лично с Дядо Коледа, Снежанка и малките работливи джуджета. За малчуганите ще бъдат подготвени подаръци и изненади. От Сдружението обещават, че уютните и топли вагончета, горещата пара и зимната гледка наоколо ще направят пътуването наистина приказно, както за децата, така и за техните родители.

Малчуганите до 7-годишна възраст могат да пътуват с теснолинейката безплатно, а билетът за възрастни е 6,50 лева в едната посока. За влак „Родопи” има връзка от и за гарите София, Пловдив и Пазарджик – сутринта и обратно вечерта. За желаещите да се включат в предколедното пътуване има удобни влакови връзки от София, Пловдив, Пазарджик или от началната гара на теснолинейката – Септември. Може да се пътува и до определена точка по маршрута или през целия ден до Пирин и обратно.