Сигнал за наличие на снаряд в една от къщите в центъра на Сопот е подаден на телефон 112. Боеприпасът е открит от жител на града, който живее в непосредствена близост до мястото. Полицията започна проверка по случая.
 
Постройката, в която се предполага, че има още боеприпаси се е превърнало в нерегламентирано сметище – в момента там има тонове отпадъци, а в самата къща не може да се влезе. От прозорците и оградата на къщата преливат боклуци, които са събирани с години. Екобомбата тормози живеещите наблизо граждани!
 
"В тази къща има части от снаряди, от боеприпаси, механизми и части за военното производство", разказа пред TrafficNews Димо Делидимов, който е съсед на къщата.
Собственикът на този имот, вече покойник, е бивш работник на ВМЗ-Сопот. Негови съседи са го виждали да носи сандъци с взривни вещества. И ако в момента се направи една проверка и се изчистят всички боклуци, със сигурност ще бъдат открити боеприпаси, опасяват се хората.
 
След като бившият военен умира, неговата съпруга и сина му продължавали да носят всякакъв вид боклуци и да тъпчат къщата и двора. Част от тях вече са паднали на улицата, а по нея всеки ден преминават хора.
 
Хората се опасяват, че от това бунище може да плъзнат зарази, а грамадни плъхове вече трайно са се настанили в постройката.
 
Живеещите на улицата раказаха, че проблемът съществува от 20 години. Сигнализира ли са многократно всички институции в региона, но по думите им в държавата нямало законови механизми, с които да бъде разрешен казуса. 
 
Преди около две години и половина в къщата бе намерена граната, която за щастие се оказа, че се използва за учебни цели. Очаква се прокуратурата да назначи проверка, за да се установи дали в къщата и сега има опасни боеприпаси.
 
Още по темата, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: