Проходими при зимни условия са пътищата в област Смолян. Пътните настилки по републиканските направления са предимно сухи, на места в усойните участъци са мокри, като превантивно се осоляват и опесъчават против заледяване през нощта. Няколко сигнала за паднали единични камъни са получени през деня по пътя Девин – Михалково, като опасността от падащи камъни в този участък и повишена и водачите трябва да шофират с внимателно и със съобразена скорост.

Поради стеснен габарит на пътя през целия зимен сезон остава в сила ограничението за  движение за МПС над 12 тона без ремаркета и полуремаркета по пътя Лъки – Рожен, предаде радио Фокус. Движението по пътя с. Арда – с. Горна Арда остава ограничено за МПС с тегло над 10 т, поради пропадане и стеснение на една от пътните ленти. Заради пропадане на каменна подпорна стена  движението между селата Кошница и Могилица се осъществява в едната лента. И двата участъка са обозначени с пътни знаци.

В Смолян пътните настилки по централните улици са сухи. Автомобилният трафик края на първия работен ден от седмицата е по-интензивен по централния бул. „България“ и входно-изходните артерии на града.