Криминално проявен направи опит да извърши домова кражба и на всичкото отгоре предложи подкуп на полицейски служител. Случката се разиграла вчера сутринта на улица в Септември.

Гражданин забелязал мъж със съмнително поведение, който с помощта на отвертка се опитвал да отвори входната врата на жилище, собственост на жена от същия град. Междувременно полицай от местното управление, отивайки на работа, забелязал случващото се и реагирал незабавно на призива на бдителния гражданин.

Униформеният задържал на място крадеца, а минута по-късно пристигнали и колегите му от дежурния автопатрул. Оказало се, че заловеният е 54-годишен пазарджиклия. Мъжът е криминално проявен и регистриран за кражби на територията на страната ни и в чужбина.

Междувременно, докато пристигне автопатрулът, пазарджиклията предложил на задържалия го полицай сумата от 20 лева, за да го пусне да избяга. Така освен за опит за кражба спрямо мъжа се води и полицейско производство за подкуп на длъжностно лице. Случая е докладван на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Със свое постановление прокурор е удължил ареста на апаша със 72 часа.

Продължава работата по изясняване на евентуална съпричастност на крадеца към други взломни домови кражби, извършени на територията на Септември.