63-годишният Петър, който на 13 март 2017 уби жена с нож в смолянското село Турян, ще се изправи пред пловдивския Апелативен съд. Той обжалва така наложента му на първа инстанция присъда от 12 години лишаване от свобода при първоначален “строг” режим. Делото се гледа по съкратената процедура, след като Петър призна фактите и обстоятелствата за отцеубийството, което пък редуцира наказанието с една трета.

В обвинителния акт на Прокуратурата е записано, че екзекуцията е извършена съзнателно, по особено мъчителен начин и с особена жестокост. 

По делото е установено, че на 13 март 2017 г., в с. Турян, общ. Смолян, Петър умишлено умъртвил 51-годишна жена - Милена Стефанова, с която живеел на семейни начела, чрез нанасяне на удари с нож в областта на тялото. Трупът на жената е бил намерен в ливада, близо до къща в селото. Според съдебномедицинската експертиза по тялото на жената е имало множество прободно-порезни наранявания.

Съдът е постановил Петър да заплати и 100 000 лева на близките на пострадалата, представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди.