Агресивен мъж отнесе 1000 лева глоба за цинично поведение и обиди към служителки в Община. Той отправил репликите в салона на отдел „Местни данъци и такси" в една от общините в Пловдивска област, а  причината – сумата, с която е задлъжнял баща му към хазната.

Грозната сцена се разиграла в края на 2016 година. Мъжът и баща му, посетили данъчната служба, за да платят вноска по дължим данък. Те поискали да им бъдат изяснени обстоятелствата около възникването на данъчните задължения и по - конкретно съставен акт за установяване на задължения в размер на 2384.60 лв. за данък върху недвижими имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозни средства.

След като чули сумата, синът започнал да крещи по служителките, заявил с висок глас „Какви са тия глупости? Тези коли са продадени отдавна". В разговора се намесила нейна колежка, която се опитала да потуши страстите. Оказало се обаче, че това още повече ядосало данъкоплатеца.

„Ти да мълчиш, пикло! Още утре ще си уволнена”, креснал той.

Чувайки какво става в салона, началничката на отдела излязла да види какво се случва. Тя се намесила в разговора,като помолила разярения мъж да преустанови циничното си и неуважително отношение. Той я погледнал и избухнал: „Ти коя си, ма. Мога ли да ти *** майката''. След което уж започнал разговор по телефона, обяснявайки, че го обиждат с думата „мангал”. През цялото време баща му го дърпал и го приканвал да престане.

Чашата на търпението на служителките преляла и те повикали полиция. Това на свой ред ескалирало поведението на мъжа и още по-силно започнал да крещи, като се опитал да замахне през прозореца на гишето. Последвали и реплики към една от жените: „ще влезна там и ще те извлека, ма".

Преди да пристигнат органите на реда, баща и син побързали да избягат.

След обяснението на служителките за ситуацията, полицаите влезли в дирите на двамата мъже, открили ги и арестували по-младия.

Той преспал в ареста и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка”.

Повече от година по-късно, агресивният мъж получи и наказание. За подобно деяние законодателят е предвидил лишаване от свобода до 2 години, пробация или обществено порицание. Тъй като извършителят е признал за стореното, не е нанесъл имуществени и не имуществени вреди, както и фактът, че е с чисто съдебно минало, магистратите са преценили да отменят наказателната отговорност на мъжа и да наложат друго, справедливо наказание. Районен съд-Пловдив му наложи административна глоба в размер на 1000 лева.