На Международния ден на детето – 1 юни, официално приключи обучението на доброволците от „Детско полицейско управление” на територията на Област-Пазарджик. Това стана на тържествена церемония, която се проведе в зала „Арена Асарел” в Панагюрище.

В нея се включиха общо 112 деца от структурите на детските полицейски управления при СУ „Христо Ботев” в гр. Септември, ОУ „Свети Патриарх Евтимий” в гр. Пещера, СУ „Св.Св. Кирил и Методий” във Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов” в Панагюрище и НУ „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик.

Разбира се, в залата бяха и представители на партньорите по проекта -  общинските администрации, РУО, РЗИ, Българския червен кръст, директори на училища, преподаватели, както и много родители. 

Домакините от Община-Панагюрище бяха създали перфектна организация за провеждане на събитието. Пред присъстващите доброволците представиха реализирането на своите проекти под мотото „Как Детското полицейско управление променя нашия град”. С ентусиазъм и удоволствие децата демонстрираха своите знания и умения по оказване на долекарска помощ, полицейска лична защита, безопасно управление на велосипед и правила за пешеходците като участници в пътното движение.

 

Някои се постараха да представят и наученото от тях в областта на безопасното сърфиране в интернет и превенцията на домашното насилие. Накрая на церемонията началниците на отдели в ОДМВР-Пазарджик комисарите Блага Крайчева и Иван Дончев връчиха на доброволците дипломи за успешното им завършване на двугодишното обучение по проект „Детско полицейско управление”.

 

Инспектор Ваня Славчева от сектор „Детска престъпност” при ГДНП поздрави сърдечно всички деца от името на директора на главната дирекция старши комисар Христо Терзийски. От своя страна началникът на РУО-Пазарджик Валентина Кайтазова награди пет деца от различни възрастови групи спечелили призовите места в конкурса за съчинение и есе свързани с работата по проекта. Празникът приключи с много радост, усмивки и пожелания за безгрижна и спокойна лятна ваканция.