Посланикът на Кралство Дания в България н.пр. Сьорен Якобсен бе специален гост на тържествения концерт по повод 130 години просветно дело в с. Граф Игнатиево.

Тържеството в препълнената зала на НЧ „Изгрев-1927“ започна с българския химн, изпълнен в дует от директора на ОУ „Граф Н. Игнатиев“  Даниела Петкова и второкласничката Цветелина Начева, носител на 2 златни медала по художествена гимнастика.

„Идвам от семейство на учители, в което майка ми, баща ми и брат ми упражняваха тази професия. За мен образованието е ключът към бъдещето. От това, което видях във филма, че са направили Вашите учители, разбирам, че те заслужават огромно уважение“, подчерта Якобсен и допълни, че по време на двучасовия си престой в селото е останал очарован от приятната атмосфера в него.

По време на празника кметът на община „Марица“ Димитър Иванов  анонсира, че общинската управа започва работа по проект за нов физкултурен салон в с. Граф Игнатиево.

По време на тържеството за 130-годишния юбилей стана ясно, че ОУ „Граф Н. Игнатиев“ получава Почетния знак на Президента на Република България Румен Радев.

На концерта присъстваха кметове, общински съветници и представители на администрацията в община „Марица“.