Шест обекта са били затворени от данъчни служители в курорта Пампорово, съобщи Недялка Чавдарова – от офиса в Смолян на Териториалната дирекция по приходите. Сред затворените временно обекти са снек бар, дрогерия, хотел, магазин, сергия и питейно заведение. Нарушенията са свързани предимно с не издаване на касови бележки.

Откритите несъответствия със закона са констатирани при кампанийна проверка на данъчните, в хода на която са извършени общо 145 инспекции, като при 13 от тях са констатирани нарушения.
 
„В шест от тях вече е приложено предварително изпълнение на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“, разясни Чавдарова, цитирана от Дарик.
 
Тя уточни, че в тази кампания се използват всички методи на наблюдение и контрол за насърчаване правилното прилагане на данъчно-осигурителното законодателство. Проверките протичат с явно присъствие на униформени патрули и извършването на контролни покупки до използването на възможностите на дистанционната връзка между фискалните устройства в обектите и единната електронна система на НАП.

Извършват се проверки и на луксозните автомобили в курортите. Проверява се също за сключени трудови договори на наетите лица и наличие на всички необходими документи за извършване на дейност на съответния  обект.

Проверките са били предхождани от срещи, между представители на бизнеса в зимния курорт Пампорово и Велинград с ръководството на Териториална дирекция на НАП Пловдив.