55-годишен мъж е починал от белодробни усложнения в спешното отделение на болницата в Пазарджик, съобщи нейният директор д-р Васил Вълчев. Това е четвъртият смъртен случай в пазарджишката болница след обявяването на грипната епидемия в региона.

Първоначално починаха мъже на 42 и 62 г., а в сряда лекарите не успяха да спасят живота на 2- годишно момиченце от Велинград, пише 24 часа.

Лекари от Пазарджик за починалото дете: Можеше да го спасим, ако го бяха докарало по-раноМомиченцето е било в изключително тежко състояние

Починалият мъж, който е от село Априлци, е бил докаран в Спешна помощ от дъщеря си в изключително тежко състояние, след като от близо седмица се е самолекувал от вирусна инфекция. Въпреки усилията на лекарите той е починал. Докато медиците се отипвали да спасят живота му 26-годишната дъщеря на пациента е колабирала. Оказало се, че и тя е с дихателна недостатъчност, вследствие на вирусна инфекция. Младата жена е настанена в реанимацията на болницата и лекарите се борят за живота и.