Черна прокоба над Боровец! След като в петък при трагичен инцидент в курорта почина малкият син на транспортния министър Ивайло Московски, днес 9-годишно момче е колабирало пак там и е починало в болницата в Самоков.

Около 17 часа е постъпила информация от медицинския екип за смъртта му. По първоначални данни детето е колабирало в района на курорта, където е било с родител. Инцидентът не е станал при спускане на писта, съобщават от МВР.

Екип на Планинска спасителна служба е оказал съдействие за транспортирането му до болницата. По данни на близките му детето е имало заболяване.

Предприети са всички процесуално-следствени действия за изясняване на причините и обстоятелствата по случая. 

В същото време медици от УМБАЛ „Свети Георги” се борят за живота на детето, блъснато от сноубордист в Пампорово. 5-годишното момченце е докарано в лечебното заведение в кома. В момента екип от детски хирург, анистезиолог и неврохирург са в шокова зала, съобщиха за TrafficNews.bg от болницата.

На този етап е рано да се каже какво е състоянието на малчугана.

Припомняме, че инцидентът стана на курорта Пампорово. Детето се е учило да кара ски, когато на пистата преминал сноубордистът. Той е на 15-годишна възраст. Преди удара е загубил управление на борда. 

Детето е от Русия и с него е имало ски учител. Било е с родителите си в курорта.