Частната фирма, обслужваща „Синя зона“ в Пазарджик, „арестува“ лека кола с наказателна скоба за 4 дни. Този път жертва на безобразието стана Мария Гърева. Жената и съпругът й слезли за минути да напазаруват в близък магазин, а когато се върнали, заварили автомобила закопчан, съобщи dariknews.bg.

Това се случило в петък, на 15 юни, около 17,00 часа, на паркинга зад ВиК. Парадоксалното в случая е, че колата останала със скобата до понеделник, въпреки че глобата от 26 лева била платена почти веднага. Оказва се, че при официално работно време на „Синя зона“ до 19,00 часа Гърева не намерила никого на обявените телефони, за да дойде да освободи колата – не отговаряли нито тези на отговарящите за скобите, нито този за „паяка“, а по-късно й обяснили, че кол центърът работел само до 17,30 часа.

След принудителния дълъг престой в понеделник Гъреви заварили колата си блъсната, със счупена предна броня. За нанесените щети от фирмата-изпълнител не само не поели никаква отговорност, но до момента не са предоставили и снимки, каквито се правят при поставянето на скоби или репатрирането.

Междувременно точно в тези почивни дни дъщерята на пострадалата празнувала абсолвентският бал, а за да не пропусне това важно семейно тържество, Гърева се принудила да вземе автомобил под наем, което й струвало още разходи.

Пазарджиклийката напразно се опитвала да се свърже с управител на дружеството, за да потърси сметка за случилото се. От общината й дали адрес в София, в някакъв ресторант „Градина“. В старателно държания в тайна пазарджишки офис, който потърпевшата все пак открила, заварила някакъв мъж, който заявил, че нищо не можел да направи и си тръгнал, без да се представи, въпреки настояването на жената. Тя е забелязала, че и служителите на терен не се легитимират. Непознатият й обяснил още, че трябвало да потърси „паяка“, който да... репатрира колата.

Мария Гърева ще изчака да види какво ще предприеме общината по подадената жалба срещу „Контур 7“, а ако не е удовлетворена, смята да подаде сигнали срещу фирмата в прокуратурата и полицията.

От общината обясниха само, че проверката по случая едва сега започва и още е много рано да се изнасят подробности. Изискано е становище от „Контур 7“. Интересно е как ще обяснят абсурда, че за освобождаване от скоба работното време е до 17,30 часа а за поставяне и репатриране – до 19,00 часа, както и защо не са осигурили дежурен. Запознати коментират, че е недопустимо автомобил да бъде задържан за 4 дни.

Позицията на самото дружество също няма как да чуем – единствените известни телефони за връзка са тези на табелите в „Синя зона“. На тях обаче отговарят служители, които не са оторизирани да контактуват с медиите.