Районна прокуратура - Пловдив и социалните служби в община Раковски са се заели със случая с 13- годишната ромка от Брезово, бременна в 7-я месец. Преди няколко дни TrafficNews.bg разказа за шокиращата история, която е публична тайна в градчето, а именно че момичето е забременяло от собствения си брат. Въпреки, че в малкото градче тайни няма, напредналата бременност на малолетната девойка е останала "незабелязана" от полиция, социални работници и дори родителите на девойката. 

След публикацията ни обаче, всички очевидно са реагирали "на пожар" и са започнали проверки. В Районна прокуратура е образувано досъдебно производство по чл. 151 за съвкупление с малолетно лице. Социалните също са започнали проверка на случая. 

Майката на момичето  го е завела на гинеколог, който установил общоизвестния факт, а именно че малолетната е бременна и след по-малко от 2 месеца ще стане майка. На този етап семейството очевидно е решило да "спаси" бащата и версията, която майката и родителите й поддържат е, че девойката е имала връзка с младеж от Кърджали, който обаче я зарязал и изчезнал. Хипотеза, на която никой не вярва, тъй като в града и в ромската махала всички се познават и там трудно непознат човек би останал незабелязан.