Младо семейство от карловското село Климент дари средства събрани от тяхната сватба, за да може върху една от фасадите на детската градина в селото да бъдат поставени портретите на Левски, Ботев и Вазов. На стария мегдан в Климент беше открит паметник на патрона на населеното място Св. Климент Охридски. Наталия и Георги Георгиеви решили чрез поканите за сватбата си да отправят призив към гостите - да не купуват цветя. Вместо това да съберат парите в дарителска кутия, която след това занесли в кметството, разказва karlovopress.com 

"Отворихме ги с кмета в кметството, преброихме ги и ги дарихме на кмета, като с единствената идея да стане нещо за детската градина", каза Георги Георгиев. Неговата половинка Наталия допълни:

"На мен много ми харесва стената, харесва ми, че децата могат да се образоват чрез игра....."

 Стената е покрита със зебло, а прозорците са станали рамки, на картините, на които са портретите на Левски, Ботев, Вазов, Климент Охридски, Кирил и Методий, както и цифрите, азбуката и текстът на българския химн:

 "Всички ликове трябва да бъдат винаги до нашите деца и да им дават сила в живота, за да растат достойни и образовани хора", горд е пък кметът на селото Маньо Манев.

По инициатива на кмета е направен и паметник на патрона на село Климент - Свети Климент Охридски. Монументът представлява катедра, върху която е разположена книга:

"Миналата година средствата, които събрахме на благотворителния базар, те поставиха началото на нашата кауза, много хора се отзоваха с финансови средства, за да осъществим нашата идея“, каза още Манев.

Монументът символизира учение, знание и сила и беше открит от духовници на Пловдивската митрополия. Народният представител Веска Ненчева, която бе сред официалните гости обяви, че следващата година ще дари средства в размер на една минимална работна заплата на първия приет студент, който е от селото в СУ "Климент Охридски".