Окръжният съд в Пазарджик наложи наказание от 4 години и 10 месеца затвор на надзирателя Георги Доков, блъснал и убил с колата си 16-годишния Станислав Стоянов на пътя между пазарджишките села Сарая и Ивайло. Тежкият пътен инцидент стана на 30 август. След катастрофата става ясно, че затворническият надзирател е управлявал колата си след употребата на 1.56 промила алкохол, поради което беше уволнен дисциплинарно от системата на правосъдното министерство, съобщава „24 часа“.

Делото премина в условията на съкратеното съдебно следствие, след като Георги Доков призна вината си и прие всички факти и обстоятелства в обвинителният акт. Във фаталната вечер Станислав и трима негови приятели се прибират с велосипедите си от Сарая, където играли футбол, към родното Ивайло. Починалото момче карало пред приятелите си и спряло в тревната площ край пътя да ги изчака. В този момент в далечината се задал „ Опел“, който криволичел по пътното платно.

Секунди по-късно колата, зад волана на която бил пияния Доков, блъснала и убила Станислав пред погледите на ужасените му приятели. Прокурорът по делото Димитрия Ганчева поиска наказание от 7г. лишаване от свобода за обвиняемия, което съдът прие, но редуцира с 1/3 до 4г. и 10 месеца ефективен затвор, според изискването на закона. Пред съдебният състав подсъдимият изрази съжаление за случилото се. Той няма право да управлява МПС в продължение на 6 години. Присъдата може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.

Пловдивския Апелативен съд върна зад решетките надзирателя, прегазил пиян 16-годишенМъжът е с високо обществена опасност и лоши характеристични данни