Навръх нова година, бившият шеф на полицията в град Раковски – Георги Илиев, се е прибрал удома. Той е напуснал ареста, след като е изтекъл законоустановеният срок, научи TrafficNews.bg

Илиев прекара няколко месеца зад решетките по обвинение за подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение. Илиев, заедно с още трима полицейски служители, поискали 20 000 лева от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста.

Началникът на Раковски бил “сготвен“, защото бил неудобен ВИДЕОАдвокатите му показаха отчети за двойно повишена разкриваемост на престъпленията в района


Двамата служители - 31-годишният Валентин Гоцев и 33-годишният Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкуп са освободени под парична гаранция. И двамата са направили пълни самопризнания. 

По време на разследването е установено, че Илиев е поискал 20 хиляди лева подкуп от контрабандист. Последният е бил ограбен от един от задържаните преди година полицай Стефан Модев до Лаута.

Няколко месеца след грабежа, през март 2017, контрабандистът бил извикан с призовка в РУП – Раковски. Там Гоцев и Колев му показали разследване срещу него за контрабанда и му заявили, че срещу 20 хиляди лева  ще унищожат материалите по делото. Синът на контрабандиста ги предал на Модев. Той от своя страна разделил парите с началника Илиев и двамата му съучастници.

Преди да бъде освободен на Илиев му е бил предивен обвинителен акт, който обаче е бил върнат в прокуратурата, тъй като в него имало допуснати грешки. Междувременно обаче  изтекъл срокът ,предвиден за задържане и екс шефът бил освободен от ареста.

Илиев е посрещнал Нова година със семейството си, а два дни след това е бил забелязан в нашумял нощен клуб. Там е бил с компания до ранни зори.

Предстои внасяне на обвинителния акт.