Бившият шеф на полицейското управление в  Раковски  Георги Илиев остава в ареста. Пловдивският апелативен съд потвърди  определението на Окръжен съд - Пловдив, с което на 30 октомври  беше отхвърлена жалбата на бившия началник за по-лека мярка за неотклонение. Така Илиев остава с  мярка „задържане под стража“.

Той е в ареста по обвинение за подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение. Илиев, заедно с още трима полицейски служители, поискали 20 000 лева от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста.

Началникът на Раковски бил “сготвен“, защото бил неудобен ВИДЕОАдвокатите му показаха отчети за двойно повишена разкриваемост на престъпленията в района


Двамата служители - 31-годишният Валентин Гоцев и 33-годишният Желязко Колев, на които Илиев е дал по 1000 евро от подкуп са освободени под парична гаранция. И двамата са направили пълни самопризнания. 

По време на разследването е установено, че Илиев е поискал 20 хиляди лева подкуп от контрабандист. Последният е бил ограбен от един от задържаните преди година полицай Стефан Модев до Лаута.

Няколко месеца след грабежа, през март 2017, контрабандистът бил извикан с призовка в РУП – Раковски. Там Гоцев и Колев му показали разследване срещу него за контрабанда и му заявили, че срещу 20 хиляди лева  ще унищожат материалите по делото. Синът на контрабандиста ги предал на Модев. Той от своя страна разделил парите с началника Илиев и двамата му съучастници.