Обществената поръчка за автобусите, които трябваше да превозват пътници в община Стамболийски безплатно, е прекратена. Причина за това са неточности в документацията и ценообразуването на фирмите кандидати. 

"Получи се така, че подадените оферти надвишават нашите изисквания", коментира кметът Георги Мараджиев и допълни, че не може да ощети общината нито с един лев. Припомняме, че двата нови автобуса трябваше да бъдат закупени на на лизинг в размер до 213 000 лв. Заемът ще бъде погасен със собствени средства на администрацията.

Още днес е стартирала нова процедура, която ще трае около 30-40 дни. Самите автобуси ще бъдат закупени през месец февруари. 

За да осигури безплатен превоз, общината е пуснала в движение наличния към момента микробус и е наела друг 20-местен бус. Двете превозни средства превозват пътници безплатно, а разписанието остава непроменено. Освен това, в схемата на междуселищния транспорт вече е включено и село Йоаким Груево, сподели още кметът. 

В случай че транспортът в зимните дни не е достатъчен, от администрацията се канят да предоставят и наличните служебни коли за превоза им. 

Снимка: Фейсбук