Близо 4 000 метра улици в населените места на община Раковски се асфалтират ударно това лято. Освен в Раковски, рехабилитация и асфалт получават и улици в Стряма, Чалъкови и Белозем.

В Стряма ул."Иван Вазов" е с дължина 520 м. и ширина 7м. За асфалтиранеето й са вложени 570 тона асфалт. В Чалъкови ул."Марица" е с дължина 320м. и 7.10 м. широка.  И двете улици никога не са имали асфалтова настилка и  сега напълно се новоизграждат с по два пласта по 4 см. асфалт.

В началото на другата седмица част от екипа и машинния парк на ОП "Благоестрояване и превенция" се мести в Белозем, за изграждането  на ул." Георги Атанасов" с дължина 1000 м.

"Повечето от улиците, които се ремонтират, не са виждали асфалт от няколко десетилетия. Вложените средства в обновяването им са изцяло от общинския бюджет, а ремонтът се изпълнява от ОП "Благоустрояване и превенция". Преди да се асфалтира улица "Георги Атанасов" в Белозем ще бъде подменен и водопровода", обасни директорът на общинското предприятие Петър Антонов.

В Стряма и Чалъкови улиците вече са асфалтирани с първи пласт асфалт. Предстои да бъдат извършени още ремонтни дейности и да се премине към поставяне на финалния асфалт.