20-годишният Борислав Керин извади кръста в с. Трилистник на Богоявление. Той бе най-бърз от останалите трима младежи, които скочиха заедно с него в ледените води на река Стряма. На ритуала по хвърлянето на Богоявленския кръст присъстваха кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, кметът на Трилистник Мирчо Петров, десетки жители и гости на селото. След „спасяването“ на кръста, под звуците на обичаната българска народна песен „Кой уши байрака“, младежи в национални носии от фолклорните групи „Елика“, „Седенчица“ и комитет „Родолюбие“ изиграха традиционно мъжко хоро във водата, като кулминацията бе разгъването на огромно българско знаме.

Най-голямата изненада, предизвикала възторга, въодушевлението и гръмките аплодисменти на всички присъстващи, бе предложението за брак, което 29-годишният Константин Стаматов направи на дългогодишната си приятелка Петя Хрисчева. Съдията по волейбол и футбол, който два пъти е хващал кръста на Богоявление в Трилистник, падна на колене и поиска ръката на треньорката във ВК „Марица“ и естествено чу заветното „Да“ сред одобрителните възгласи и приветствия на публиката.

Кметът Димитър Иванов пожела на младата двойка много здраве, семейно щастие и благоденствие. Йордановден в с. Трилистник започна с Велик Богоявленски водосвет, отслужен от отец Димитър в храма „Света Параскева“. След края на службата свещеникът припомни, че светената на Богоявление вода притежава най-голяма сила, пази от болести през цялата година и пречиства душата. Според библейската легенда на този ден Исус Христос е кръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител. В момента на кръщението небето се отваря и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: „Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение”.