Стотици гости и граждани на Карлово се поклониха пред паметника на Васил Левски в неговия роден град. В знак на почит и голяма признателност на паметника на българския национален герой венци и цветя бяха поднесени от президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, представители на институции и организации и десетки граждани.

На едноименния площад се проведе митинг-поклонение, което завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола. Присъстващите на шествието по повод годишнината от обесването на Дякона си спомниха за неговите велики дела и борба за свободата на България.

17-годишната Едже Рамаданова, ученичка на СУ "Васил Левски" прочете своето есе за Апостола. Нейната творба бе отличена по време на литературната вечер организирана от училището. Младото момиче споделя, че остава да живее в България с надеждата, че ще подбуди в хората свободата на духа, за да бъде велика държава в Европа и света и да се отличава с умните и мъдри хора, които израстват тук.