Загубилият претендент за поста Председател на Адвокатска колегия - Пловдив - Зоя Тошкова поздрави новоизбраният - Иван Демерджиев и веднага след това попаде оставка. Въпреки, че адвокатката събра 254 гласа, тя се отказа от участие във втори тур и отказа да се бори за място в съвета. Освен това Тошкова е подала оставка и като зам. председател на сегашния Адвокатски съвет. 

Адв. Иван Демерджиев е новият председател на колегията в ПловдивТой спечели с 321 гласа

"Те не се виждам в екипа на адвокат Демерджиев. Не приемам стила и методите на работата на много хора от досегашното ръководство, а по всичко личи, че много от тях ще продължат да са част от управлението на колегията. Аз от доста време обмислях да подам оставка и за мен не е лична трагедия, че загубих. Сега ще имам много повече свободно време" заяви Тошкова за TrafficNews.bg. Тя обаче не скри разочарованието си от начинът , по който е протекла предизборната кампания и определи действията на опонвента й като по- агресивни. 

"Сутринта поздравих с SMS новия председател, после се чухме, той ме покани в екипа си, но аз отказах" коментира Тошкова. 

Изборите за председател приключиха, след като Демерджиев спечели с 347 гласа. Адв. Тошкова заяви, че няма да обжалва. Другите избрани членове на Адвокатския Съвет са Доротея Димитрова Будакова – Лазарова, Ганчо Толев, Росица  Драгинова ,Валентин  Ройнов. За членове на Контролния съвет са избрани: Николай  Ангелов, Марияна  Биркова – Пешева , Борислав Иванов. Председател на Дисциплинарния съд ще бъде Йордан Давчев. 

Балотажът за останалите членове на Адвокатския съвет ще се проведе на 3 януари. 

Очаква се новото ръководство да започне работа след средата на февруари. 

Интервю с новия председател на Адвокатска колегия четете ТУК!

Програмата на адв. Демерджиев: Нов Закон за адвокатите и електронизацияПреди три години от ВАС ни третираза като заразно болни, сега вече говорят с нас, казва претендентът за председателския пост