Пътниците не са приоритет за шофьор на пловдивски автобус или поне не толкова значим колкото е фейсбук. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg, който хванал в крачка водача на рейс № 15, който решил, че постовете във фейсбук са по-важни за гледане, отколкото пътя. Защо да не разгледаш малко социалните мрежи, вместо да следиш пътната обстановка? 

Ситуацията обаче ескалирала, когато водачът на рейса взел завоя на второто кръгово на панаира почти легнал зад волана, за да може да чете постовете в телефона си. С това свое действие той доказва, че явно напълно е забравил за отговорността, която носи за пътниците, возещи се в автобуса по това време. 

"Ти да видиш, това е висш пилотаж! Аз даже не умея да вървя пеша и да чета публикации" - пише потресено пловдивчанинът, станал свидетел на поредното безумие в градския транспорт. 

"А не трябва ли един шофьор да държи кормилото и да внимава на пътя? Особено, когато вози пътници и носи отговорност за тяхното безопасно пасажерстване?" - допълва още той. 

Дори и „развлечението” да му е отнело само няколко минути, това в никакъв случай не е оправдание, тъй като и толкова са достатъчни, за да стане инцидент…