Във връзка с изпълнение на общинската политика в областта на наркоманиите и приключване на годишната кампания „Имаш ли цел, ще намериш пътя!”, Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив, организират коледно мероприятие под надслов: „Заедно за едно ново начало”.

Мероприятието ще се състои на 12.12.2017г., от 10.00ч. в базата на Общински детски комплекс /ОДК/ - Пловдив.

Участници ще бъдат представители - директор, педагогически съветник, класен ръководител и ученици от пловдивските училища, прогимназиален и гимназиален курс, както и доброволци към ПИЦ – Пловдив, представители на младежки организации и доброволчески структури от града.

Като приключване на годишната кампания, проведена от общинската структура, ще бъдат връчени награди на училищните власти от пловдивските училища, с най-много доброволци към ОСНВ с ПИЦ – Пловдив, тези, проявили системна активност в различните дейности и мероприятия, организирани от ОСНВ – Пловдив през 2017 г., както и тези, подали най-много заявки за посещения и изнасяне на лекции в техните училища.

По време на мероприятието ще бъдат тествани познанията на участниците в областта на превенцията на Психоактивните вещества /ПАВ/, под формата на викторина. При правилно даден отговор, ще има индивидуални стимулиращи награди.

Идеята е мероприятието да получи широк отзвук сред младите хора, както и да ги обедини в каузата на ОСНВ с ПИЦ – Пловдив –Борбата с наркотичните вещества!