Да живееш на пъпа на културната столица на Европа, и да те е страх да направиш две крачки от дома си, за да не си счупиш я крак, я количката на детето... как ви се струва? Не особено културно, нали? Даже грозно, да не говорим, че е и опасно. Но... живеещите на ул. "Свищов" пловдивчани са подложени на този тормоз всеки ден, всеки час вече... 30 години!

"Живеем на центъра на Пловдив. Улицата е "Свищов". Не е голяма, но явно никой не я забелязва. Разбихме две колички, с малко дете сме. Има възрастни хора, а един съсед се нуждае от ежедневна медицинска помощ, но линейките не желаят да влизат в улицата... Не искам да си припомням какво се случва, като завали сняг, дъжд... просто кошмар. Дори осветлението няма кой да оправи. Помогнете да се случи чудо с тази улица, която не е пипната от повече от 30 години!"

Това ни написа млада майка, читателка на TrafficNews.bg. Такова отчаяние лъха от думите на жената, че чак ни хваща срам. Възможно ли е в 21-ви век, в центъра на втория по големина град в България, в града, обявен за най-стария жив град на Европа, в току-що станалия европейска столица на културата град майка да не може да изкара детето си на разходка с количка? Нормално ли е хора да бъдат лишавани от медицинска помощ, защото Спешна помощ - съвсем логично, отказва да си чупи линейките? 

Тези въпроси ще зададем на кмета на района. И ще очакваме ясни и конкретни отговори. Пък дано "чудото" се случи...