Момичета и момчета от Английската гимназия в Пловдив се представиха достойно на редица олимпиади и състезания. В честна битка с най-изявените таланти на България, където победители са най-знаещите и най-можещите, те доказаха, че няма по-голяма сила от интелекта и волята за достойно представяне. 

Ето и кои са те:

Георги Стоянов Желязков от 10. „г“ клас с учители по немски език – Камен Мирянов, по англйски език – Димитрия Кирякова, по биология и здравно образование – Иван Узунов. Завоювани от ученика: първо място на националния кръг на олимпиадата по немски език за 10. клас; първо място на националния кръг на олимпиадата по английски език за 10. клас; участие в националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование; победител за България за всички класове на олимпиадата по немски език на Гьоте институт с връчена стипендия за участие в международната олимпиада по немски език на Гьоте институт в град Фрайбург, Германия.

Даниел Евгениев Арабаджов от 12. „и“ клас с учител по англйски език – Петя Тренева. Ученикът е лауреат на националния кръг на олимпиадата по английски език за 12. клас с оценка Отличен (6,00).

Христо Николаев Колев от 11. „г“ клас с учител по немски език – Светла Иванова. Завоювано второ място на националния кръг на олимпиадата по немски език за 11. клас.

Евгени Михайлов Стателов от 11. „а“ клас с учител по химия и опазване на околната среда – Лулчо Попов. Ученикът е класиран на четвърто място на националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда и е определен за участник в националния отбор на България.

Боряна Григорова Рашкова от 10. „б“ клас и Гергана Тихомирова Тодорова от 10. „г“ клас с учител по математика – Мариела Хаджийска. Спечелени от ученичките: сребърен медал за Боряна и бронзов медал за Гергана на националното състезание по математика за ученици от езикови гимназии, където отлично се представя и целият отбор на ЕГ „Пловдив“.

"В такива състезания се калява характерът на човека и се създават бъдещите достойни граждани на България. Позволете ми да се обърна към всички Вас и да Ви пожелая много упоритост, воля и постоянство при отстояването на националните идеали и на човешките ценности. От името на Регионалното управление на образованието – Пловдив желая на всички здраве, сили и дръзновение за нови, още по-големи успехи, при бъдещите Ви изяви!" - гордо заяви Иванка Киркова, началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив.