Няколко кучета са били умъртвени в центъра на град Кричим, сигнализира местен жител. Труповете на животинките били намерени миналата неделя в района на Социалния дом. Очевидци разказват, че са се натъкнали на безжизнените тела на поне четири бездомни четириноги. Те споделят притеснението си, че наоколо може да е била разпръсната отрова.

"Не подадохме сигнал, защото беше почивен ден. В последствие разбрахме от съседи, че труповете са били прибрани. Притеснихме се, че може и да са отровени. Все пак, наоколо се разхождат и други животни, играят и малки деца", разказва свидетел. 

Наш репортер се обърна за коментар към заместник-кмета на Кричим Златка Маринова. Тя обаче отрече подобна информация да е постъпвала в общината. 

"Миналата седмица се обадиха граждани, за да съобщят за едно-единствено умъртвено куче край Социалния дом. Взехме го и го загробихме, но това се случи през седмицата, а не през уикенда", разказа Маринова.

Преди няколко дни било намерено и друго мъртво куче, по тялото на което имало белези от чесане. Вероятно става дума за краста, но не може да се каже със сигурност от какво е умряло животинчето, обясни още заместник-кметицата. И в двата случая ставало дума за бездомни кучета, които не били регистрирани. 

"Обикновено подобни сигнали постъпват на дежурния телефон на администрацията и веднага ни се предават. Аз също винаги се отзовавам, но за въпросния случай никой не се е обадил", допълни Маринова, като изтъкна, че местните жители могат да бъдат спокойни.

Снимка: Илюстративна