Междублокова площадка в центъра на Пловдив осъмна като след инвазия на стадо кентаври - с тази разлика, че набезите са човешки и тероризират квартала вече цяло лято.

Група младежи, които очевидно нямат други ангажименти освен да играят карти и да пият бира през дългите летни вечери и нощи, тероризират живущите в блоковете, заключени в карето между ул. „Петко Д. Петков“, ул. „Богомил“ и ул. „Антон Тайнер“. 

Ежедневно след залез слънце децата се разполагат на беседка, изградена до занемарена от времето детска площадка. Продължават с пълна програма - чалга, крясъци, алкохол и карти. 

Днес късно след полунощ около 1:30 млада жена, чието спалня се намира точно над беседката, подава сигнал на 112, след като с часове се е надявала звуковия терор да бъде преустановен.

"От 8-9 заседнаха – крещяха неуморно, пригласяйки на стари чалга парчета, пуснати от телефоните им. Към 1:30 не издържах и се обадих в полицията, ала след около 10 минути „беседка купонът“ се измести в посока на спирката все така шумно. Това се повтаря всяка вечер, спалните ни са от тази страна и не можем да спим от постоянната олелия до късна доба", споделя жената.

След многобройните набези старата беседка е изпочупена, а районът около нея е заприличал на гето. Салфетки, бутилки, кенчета, опаковки от храни, карти и всевъзможно неща са осеяли площадката и периметъра около нея, въпреки че казани и кошове има само на метри от беседката, съответно от младежите, които я обитават.

"Хората в блока губят търпение - не беше викане, не бяха трясъци. След тях пък е пълна свинщина и никой не може да използва пълноценно площите. Предлагат и без това компрометираната беседка да бъде премахната, като се надяват, че това ще озапти уличните купонджии", коментира съседка от блока, която има дете, а семейството и също е потърпевшо от постоянното звуково и екологично замърсяване. 

Жената, подала сигнал не знае дали полицаи са се отзовали на сигнала, но е категорична, че ако младежите не спрат да обезпокояват квартала и да го превръщат в дискотека и боклукджийска площадка, ще продължи да търси съдействие от органите на реда. 

Наш репортер посети мястото и забеляза, че на сутринта междублоковата градинка наистина е в окаясно състояние. Дали ще бъдат взети мерки от компетентните институции, тепърва предстои да разберем.