Пловдивската полиция търси нови служители. "В момента имаме обявен конкурс за 39 служители на младши изпълнителски длъжности", заяви днес старши комисар Атанас Илков, шеф на ОД на МВР-Пловдив, при старта на ремонта на полицейската приемна в Шекер махала. Той изрази надежда, че ще се намерят достатъчно кандидати, които да са подготвени и мотивирани, като ще успеят да покрият всички необходими показатели.

Илков посочи, че след като конкурсът премине и новите полицейски служители бъдат назначени, ще има такива, които ще бъдат рапределени в Трето районно, а също така и за самата полицейска приемна, която ще следи за реда в Шекера. 

Конкурсът протича в една напрегната обстановка сред служителите на Министерството на вътрешните работи в цялата страна. В неделя пред парламента се проведе поредният протест на полицаи и пожарникари. Исканията им са за започване на спешна работа по нов Закон за МВР с участието на синдикалните организации, както и за актуализация на възнагражденията на служителите на ведомството с не по-малко от 15%. Униформени от Пловдив също взеха участие в проявата, така че недоволството, очевидно, е налице и под тепетата.

Има вероятност синдикатите да продължат да организират подобни мероприятия и през 2018 г. Говори се дори за ежедневни протести.

Шефът на пловдивската полиция днес коментира и арестите в Карловско от миналата седмица. Посочи, че акцията на органите на реда в района е заради ситуацията с незаконната сеч на дървесина в района, както и случая, при който служители на Горското стопанство бяха нападнати от роми.

Старши комисар Илков подчерта, че има изготвен план за ежеседмичното провеждане на различни операции. Това става на територията на различни Районни управления, заедно с подкрепа от служители на областната дирекция на МВР и Пътна полиция. Операциите са насочени както срещу битовата престъпност, така и срещу войната на пътя - за подобряване на пътната обстановка и намаляване на пътния травматизъм.

Вижте какво още каза гл.комисар Илков във ВИДЕОТО: