Гимназистите имат свой "град в града" с любимите си места за събирания и скривалища от родители и учители. Ако вашият тийн не си вдига телефона, е много вероятно да го откриете някъде тук:

Данов хълм

"Сахата" е сборен пункт за пушене и пиене на бира. Едновременно в центъра на града, но скрити в зеленината на самотния хълм, групи от ученици изскачат от почти всеки завой. Най-честата аудитория е от "метъли" с черни тениски и небрежни "хипари". 

 

Невидимите тераси на баровете

За вас е може би излишно натоварване да се изкачвате до втория или третия етаж на баровете из "Капана" при положение, че има достатъчно свободни места на тротоара или партера. Точно от това се възползва младежта. Скътани зад невидимите парапети, тийнейджърите обичат именно тези местенца, за да се отдадат на "забранени" дейности. 

 

Парк "Бунарджик" 

Любимото място за романтика на влюбените. Многобройните пейки и беседки по виещата се до върха пътека са често заети от млади двойки. Ако просто сте решили да се разходите или да поспортувате, пригответе се за гледки, от които може дори да ви стане неудобно. И ако не вярвате, че любовта движи света, можете да се уверите сами именно на това място. 

Еко пътеката на Гребната база

Друго тайно кътче, осеяно с влюбени двойки. Доскоро предпочитано място за джогинг и разхождане на кучета, скришната пътека набира популярност и сред тийнейджърите. Особено сред онези, които искат да избягат от погледите на спортистите по централната алея на канала.

Кафетерия Моли

Онези, които все пак са склонни да сядат и по заведения, можете да намерите в кафетерия Моли до мол Пловдив. Макар да е разположено в бизнес центъра, кафенето бързо стана любимо място на подрастващите и през деня е пълно с ученици. 

 

Билярд клуб "9 ball"

Друго развлекателно място в Капана, което привлича тийнейджърите с комбинацията си от скришност, възможност за игри и  промоции на напитки. 

Davidoff Garden

Невидима градина в сърцето на Пловдив - какво по-добро място за кафе след училище? Закритата част на заведението е съвсем малка и уютна, и както се досещате - доста задимена, а дворът е идеално място за срещи на тайни пушачи.