Парк в Пловдив се превърна в място за гледане на кучета, а това провокира гнева на някои от другите живеещи в района.

„Обичам животните, но не мога да понасям безотговорността на стопаните им!”, пише нашата читателка, която ни подаде сигнала. Тя подчертава, че няма нищо против домашните любимци, даже напротив, но дори след подаване на сигнал, мерки нямало. Става дума парк в квартал „Гагарин” , намиращ се зад комплекс Язов, между булевард „България” и булевард „Дунав”.

„От няколко месеца, точно след ремонта на детската площадка или т.нар. парк Нова България, групичка собственици на домашни кучета заформиха импровизирана кучешка площадка и започнаха да пускат кучетата си да тичат на воля на метри от децата ни. Без каишки! Без ограждения!”, пише читателката ни.

„Между паркинга на комплекса, в който живеем, и тази нерегламентирана кучешка площадка има само жив плет, който редовно кучетата прескачат. На ъгъла на блока имаше пясъчник за деца, сега вече е кучешка тоалетна”, жалва се дамата и отново подчертава – няма проблем с кучетата, а със стопаните им.

„Лека-полека посетителите решиха да облагородят своето местенце, сковаха си пейки, замениха предупредителните табели „забранено за кучета” с такива, на които пише „Тук се разхождат кучета, след които чистим”, което изобщо не е вярно - кучешките "съкровища" са навсякъде. Хубаво беше преди всичко това да бяха помислили как да обезопасят площадката си”, обяснява тя.

Най-големият парадокс бил, че съвсем наблизо – на булевард „Дунав”, вече имало такава площадка, изградена от общината, която обаче е оградена с мрежи и има пейки, но пък тя стояла празна.

„След звънене в общината и прехвърляне от отдел на отдел успях да подам сигнал. Мерки все още никой не е взел...”, завършва писмото си към нас жената.