Четири автомобила, паркирани пред блок 23 в ЖР "Тракия", са били разбити миналата нощ. Колите са осъмнали със строшени странични стъкла и без акумулатори. Ситроен C1, собственост на компанията ОРАК, Тойота Корола, Тойота Авенсис и Шкода Октавия са потрошените автомобили. 

Днес сутринта на място е имало екип на Пето районно управление, като полицаите са направили оглед на произшествието. "Вероятно е организиран удар на някоя група наркоманчета, които продават акумулаторите за 20-30 лева" коментират потърпевшите, които изчакваха да свърши огледа , за да закарат автомобилите си да им сложат стъкла. 

Парадоксът е, че точно преди една година на същото място са разбити други 5 автомобила. Тогава, по молба на живеещите в блока, кметът на район "Тракия" Костадин Димитров е поставил камера, която да гледа към паркинга. Той остана изненадан от повторното посегателство и заяви, че ще направи проверка на място. "Камерата работи, така че вероятно има запис на това, което се е случило" заяви той за TrafficNews.bg. Предстои той да бъде свален и предаден на органите на реда. До колко обаче записът ще бъде полозен на полицаите при положение, че уличната лампа, която е над камерата не работи, предстои да се разбере. 

Факт е, че вандалите от миналата година все още не са заловени. В квартала обаче не хранят особени надежди това да се случи. 

По непотвърдена информация през нощтта в Тракия има още два разбити и обрани автомобила.