С пълно единодушие от 44 гласа общинските съветници  отмениха най- големия търг в историята на Пловдив за продажбата на 21 декара, заключени между булевардите "Свобода" и "Копривщица". Официално мотивите за отмяната на търга бяха, че той не е успял да се проведе в 6-месечния срок от предходното решение на общинарите.

Общинските съветници от опозицията попитаха градските власти защо се е стигнало до това решение и позицията им се е обърнала на 180 градуса. Зам. кметът по общинска собственост Димитър Кацарски заяви, че това се прави с цел да се избегнат бъдещи казуси като този с парка зад хотел "Санкт Петербург" и на "Кап. Райчо". Други съветници като Камен Шишманов пък изразиха мнение, че истинската причина за пропадната продажба за над 20 милиона лева  разрива между кмета Иван Тотев и един от потенциалните купувачи. Имаше и питания от Николай Радев от къде ще дойдат парите за пътния възел Модър - Царевец при положение, че средствата от този търг трябваше да отидат целево за този проект и допълни, че за пореден път Модър- Царевец и стадион "Пловдив" ще останат предизборни обещания. 

Очаква се при изготвянето на новия Общ устройствен план двата парцела да бъдат вкарани със статут на зелени площи , а след това да се пристъпи към проектиране и изграждането на парк. 

Официално: 20 декара край Братската могила отиват на търг, парите ще са за Модър-ЦаревецОбщинските съветници гласуваха търг за огромните терени в район „Западен”