Цялостен ремонт на читалището в село Триводици ще бъде извършен тази есен. Очаква се общинските съветници от Стамболийски да гласуват предложение за отпускане на 100 000 лв. от бюджета. Те ще бъдат инвестирани в нови покрив, дограма, стълби и изолация на зданието. През зимата ще бъде извършен цялостен вътрешен ремонт. 

Подготвяме и обществената поръчка за избор на изпълнител, но същевременно пресмятаме разходите и ако решим, че е по-изгодно, ще възложим ремонта на ОП "БКС", сподели кметът на общината Георги Мараджиев. 

Припомняме, че други 100 бона вече са заделени за реконструкция на централната част на селото. До края на топлите месеци то трябва да се сдобие с паркова част, детска площадка, шадраван, нови пейки, беседки и ново осветление. На 1 юни пък ще стартира ремонтът на пътя Стамболийски - Триводици. Проектът е на стойност 1 млн. лв. и бе спечелен от администрацията в края на миналата година. 

Паралелно с това ще се търси и финансиране за ремонт на читалището в Стамболийски, информира още градоначалникът. Преди години сградата е била пребоядисана, но нямало възможност за основен ремонт. Тази година читалището навършва 95 години. Към момента в то няма отопление, поради което салонът бива затворен през зимния сезон. Тя се ползва от 430 души, предимно деца, за репетиции на отделните школи. Предвиждат се изграждане на нов котел на газ в подземието, ремонти на покрива, дограмата, топлоизолация и вътрешен ремонт. За целта ще бъде направен технически проект за отопление на цялата сграда, а след ремонта всички зали ще могат да се ползват целогодишно.

 

"Ще направя всичко възможно да не се харчат за това пари от общинския бюджет, като намеря спонсори или фирма, която да изгради отоплителната система без да иска пари от общината", обеща още кметът на общината. Ремонтните дейности ще стартират след като бъде реновиран площадът, за който администрацията спечели финансиране от 1.6 млн. лв. Предвижда се в сградата да бъдат инвестирани 1.4 милиона. Градските власти планират да поискат средствата от Министерски съвет.