Приоритет на полицията в Пловдив е засилване на присъствието на униформени в малките населени места. Това обявиха на брифинг главният секретар гл. комисар Ивайло Иванов и шефът на ОД на МВР – Пловдив – ст.комисар Атанас Илков.

Битовата престъпност в 194-те села в областта е ахилесовата пета на местната полиция през изминалата година. Предстои да се изготвят карти на областта, в която ще се упомене къде има нужда от още патрули или звена на полицията.

„Желанието ни е да покрием всяко едно село. Областната дирекция на МВР в Пловдив е тежко звено, втората по големина у нас. Ще се засили присъствието на патрули, ще се зачестят срещите с кметове и жители на малките населени места. Трябва да се засилят оперативните дейности и да се мобилизира персонала”, заяви гл. комисар Ивайло Иванов.

От своя страна ст.комисар Атанас Илков съобщи, че престъпността е намаляла, а процента на разкриваемост се е повишил.

„С 604 са намалели престъпленията. 45% е разкриваймостта. Усилията ни са насочени към борбата с битовите престъпления, както с превенцията на пътя и борбата с наркоразпространението”, сподели шефът на пловдивската полиция.

Зам.-министърът на вътрешните работи- Стефан Балабанов похвали работата на пловдивската структура, като заяви, че сме на първо място в борбата срещу контрабандата.

„През изминалата година по време на акции са задържани тонове тютюн, както и 5 милиона къса цигари. Пловдив го очакват много важни събития, затова трябва пълна мобилизация. В момента в МВР е има тенденция за назначаване на нови служители. През 2018 година сме назначили 1300 души, като предстои и откриването на нови щатни бройки”, заяви зам.министърът.

Още от годишния отчет може да видите във ВИДЕОТО: