Край! Вече свърши хубавото време, както се пееше в една песничка. Захлаждането вече е факт, а от утре нещата придобиват вече истински зимен нюанс. Студеният въздух вече прониква от североизток и постепенно ще ни накара да си спомним в кой сезон сме. Все пак днес през деня можете да се порадвате още малко на закъснялата есен - ще е предимно слънчево.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, малко по-високи в източните райони. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, в крайните югозападни райони до 18 градуса, сочи прогнозата за времето на НИМХ-БАН. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места преди обяд и мъгливо. На отделни места ще преръми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 15 -16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен, по билата силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите.

В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места през първия ден ще има и превалявания от дъжд, а в планините – и от сняг. Количествата на валежите обаче ще бъдат несъществени.